donderdag 2 juni 2016

Kris Peeters heeft garantie dat Europa compromis Wet-Major aanvaardt

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) kreeg deze week van Europa de toezegging dat zijn compromis over de wet-Major op zich aanvaardbaar is. 

Als de dokwerkers het compromis goedkeuren, zou daarmee een sociale storm afgewend kunnen worden, schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag.

Hoewel vele havenwerkgevers een soepelere havenwetgeving willen, vrezen ze nog meer de sociale onrust als het huidige systeem zou verdwijnen, zoals Europa aanvankelijk eiste. Eind april kwam er echter een "Belgische" compromistekst uit de bus. Gisteren begon hier rond het referendum onder de negenduizend dokwerkers.

Volgens Peeters, de havenbonden en de koepel van werkgevers CEPA komt de tekst tegemoet aan de bezwaren van Europa, terwijl tegenstanders menen dat er niets verandert.

Dinsdag kon Peeters nochtans aankondigen dat Eurocommissaris voor Vervoer Violeta Bulc hem deze week schriftelijk verzekerde dat de strafprocedure tegen ons land gestopt wordt als de tekst goedgekeurd wordt en deze voor 15 juli daadwerkelijk in kb's en cao's bekrachtigd is.


Bron: HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten