woensdag 17 december 2014

Overlast en harde knallen bij havenprotest Rotterdam

Rotterdam is vanmorgen opgeschrikt door harde knallen in de omgeving van het Centraal Station, het Hofplein en het stadhuis. Het is onderdeel van het havenprotest van de FNV. Het zorgde door de hele stad voor overlast. Zo zijn het Wilhelminaplein en de Erasmusbrug niet bereikbaar.

De havenarbeiders voeren in het centrum van Rotterdam actie, omdat gevreesd wordt dat 500 tot 1000 havenwerkers zonder werk dreigen te komen. De actievoerders staan onder meer met zwaar vuurwerk voor het Rotterdamse stadhuis, dat hermetisch is afgesloten. Verder lopen ze een protestmars door de stad.

Ontslagen


Het Havenbedrijf verwacht de gedwongen ontslagen met de komst van een 'arbeidsmobiliteitscentrum' te kunnen opvangen. Via zo'n centrum moeten ontslagen havenarbeiders weer aan een baan worden geholpen. FNV Havens ziet daar geen oplossing in. 

Vandaag is ook de Dag van de Haven. Het Havenbedrijf presenteert dan de voorlopige jaarcijfers in het Nieuwe Luxor (bij het Wilhelminaplein). FNV biedt daar hun plan aan om gedwongen ontslagen te voorkomen.


Bron:AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten