zondag 9 november 2014

Milquet wil politiesamenwerking om dokwerkers tegen te houden

In een reactie op de rellen tijdens de nationale betoging vorige week heeft CDH-fractieleider in de Brusselse gemeenteraad Joƫlle Milquet er voor gepleit dat de federale politie en de Brusselse en Antwerpse politie structureel samenwerken om de komst van dokwerkers naar Brussel tijdig te detecteren en te verhinderen.
In een persmededeling wijst Milquet erop dat het inmiddels de derde keer in enkele maanden tijd is dat havenarbeiders over de schreef gaan in de hoofdstad.
‘Er moeten vanuit de stad en de politie van Antwerpen stevige maatregelen genomen worden om te verhinderen dat ze in Brussel aankomen en vreedzame manifestaties vervoegen’, stelt Milquet.

De vroegere minister van Binnenlandse Zaken, die in de Brusselse gemeenteraad in de oppositie zit, bekritiseert ook burgemeester Yvan Mayeur, die de verantwoordelijkheid over de politie-operaties tijdens de rellen bij de zonechef legde.
‘Ik ben verbaasd te horen dat de burgemeester plots vindt dat hij geen rechtstreekse rol op het vlak van het beheren van de openbare veiligheid heeft en dat hij op weinig elegante wijze de verantwoordelijkheid afschuift op de politie.’
Bron:Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten