donderdag 20 november 2014

Elf relschoppers van nationale betoging opgepakt

De Brusselse lokale politie heeft vanochtend 11 mensen opgepakt die zich zouden schuldig gemaakt hebben aan rellen tijdens de nationale betoging van 6 november. Vier van hen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en het parket vraagt dat zij onder aanhoudingsbevel zouden geplaatst worden. 
Zeven anderen worden ter beschikking gesteld van het parket dat later zal beslissen of het hen rechtstreeks dagvaardt, tegen hen een gerechtelijk onderzoek opent of hen ongemoeid laat.



Bij de rellen die de betoging ontsierden, raakte een honderdtal agenten gewond, werden elf voertuigen in brand gestoken en 62 andere beschadigd. De politie pakte die dag al 43 relschoppers op, twee van hen gerechtelijk. Eén van die twee, die vier agenten zou verwond hebben, kreeg een rechtstreekse dagvaarding en verschijnt op 19 december voor de correctionele rechtbank.

De tweede, die vijf agenten zou verwond hebben, werd voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. Het gaat om een man uit Charleroi die al herhaaldelijk opgepakt werd bij betogingen. Hij zou bij de betoging van 6 november onder meer een politiemotor in brand gestoken hebben.

In totaal heeft de Brusselse politie nu nog 13 andere verdachten kunnen identificeren, van wie vandaag dus 11 zijn opgepakt. "Het onderzoek met het oog op identificatie van nog andere verdachten gaat verder", meldt het parket. "Het valt zeker niet uit te sluiten dat er in de nabije toekomst nog arrestaties volgen."


Bron:HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten