zaterdag 29 november 2014

Bart De Wever en Rudy De Leeuw verwijten elkaar gebrek aan rellen

Nul auto's werden in brand gestoken en er vielen niet eens doden te betreuren tijdens de staking in de haven van Antwerpen. Ondanks de hoge verwachtingen bij media en publiek gedroegen de havenarbeiders zich volgzamer dan padvinders. Zowel Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) als oppersocialist Rudy De Leeuw (ABVV) vindt dat ontgoochelend. Beiden proberen het gebrek aan rellen in elkaars schoenen te schuiven.

"De Wever heeft te weinig luxewagens laten rondslingeren in de Antwerpse haven", verwijt De Leeuw de burgemeester. "Onze militanten hebben zich eerlijk gezegd de hele dag lopen vervelen." 



Nonsens, vindt De Wever. "Het gebrek aan syndicale onlusten schaadt het imago van de Antwerpse haven en van de stad Antwerpen", zegt de burgemeester-partijvoorzitter. "Onze stad is het centrum van de wereld. De plek waar alles gebeurt. Maar als er niets gebeurt, sta je mooi voor aap met je reputatie. De vakbonden hebben te weinig hun best gedaan om de havenarbeiders op te jutten, terwijl ik me volledig heb gegeven om leven in de brouwerij te brengen."

"De regering is gewoon niet asociaal genoeg bezig om de mensen écht kwaad te krijgen", kaatst De Leeuw terug. "Wanneer tonen de rechtse partijen moed? Wij zitten ongeduldig te wachten tot deurwaarders binnenvallen bij gewone gezinnen om de televisie, de gameconsole en alle tablets en smartphones in beslag te nemen. Dan pas zal het verzet losbarsten!"


De Antwerpse politie onderzoekt of zij de kosten voor het nodeloos inzetten van honden kan verhalen op de vakbonden. "Onze hondjes hebben de hele dag te weinig beweging gehad", klaagt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. "Daardoor werden ze ongedurig, met kattenkwaad en ergerlijk geblaf tot gevolg. Dat zorgde voor extra stress bij onze mensen. Dat burgemeester De Wever zijn poedel had meegestuurd, was ook geen cadeau."

Bron: Demorgen, Tim F. Van der Mensbrugghe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten