donderdag 3 april 2014

Afkeuring wet-Major kan niet op symphatie rekenen.

 Poten af van Wet-Major!! Teken de petitie !
Handen af van wet Major !!
Zowat 1200 dokwerkers uit de Vlaamse havens nemen morgenochtend deel aan de Europese betoging "tegen sociale dumping en voor een sociaal Europa". Met de recente aanval van Europa op de wet-Major krijgt de actie plotseling wel een bijzonder karakter.

De betoging was al maanden gepland en brengt vakbondsmensen uit heel Europa samen. Eén groep zal er alvast uitspringen: de havenvakbonden hebben de voorbije dagen immers extra gemobiliseerd.

Gisteren werden er in de drie Vlaamse havens en dus ook aan het Antwerpse aanwervingslokaal 't kot pamfletten uitgedeeld.
" Wij roepen onze leden havenarbeiders op massaal aanwezig te zijn" aldus het pamflet.


Inzet voor de havenbonden is de ingebrekestelling die de Europese commissie vorige week op starte tegen de Belgische op havenarbeid ( wet-Major) en die deze op vrijwel alle essentiële punten wil bestrijden.

"Onze deelname zal daardoor massaler zijn dan we eerst hadden vooropgesteld " aldus BTB secretaris Marc Loridan. " Alleen al voor Antwerpen heeft de BTB tien autobussen besteld en hebben wij nu al 450 inschrijvingen. In totaal denken wij toch wel een 1200 havenarbeiders uit Antwerpen, Gent en Zeebrugge naar Brussel te krijgen."

Het ordewoord is duidelijk, voor een sociaal Europa. Het is absoluut nog niet onze bedoeling de havens plat te leggen. En hoe de betoging zal verlopen, met 1200 dokwerkers .... "

In zijn vraagstelling valt Europa aldus de havenbonden zowat alles aan in de wet-Major. Zo onder meer de verplichting om met erkende havenarbeiders te werken, het poolsysteem, de ploegen-samenstelling, de beroepscategoriën, het logistiek contingent enz. 

Het initiatief van Europa kwam er na klachten van Katoennatie baas Fernand Huts en drie andere anonieme bedrijven.

Teken de petitie!
http://www.gopetition.com/petitions/stop-ports-package-3.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten