vrijdag 18 oktober 2013

Vandaag meert het grootste containerschip in Antwerpen aan.

De Mary Maersk, met een capaciteit van 18.000 TEU (twintigvoetcontainers, een standaardmaat) het grootste containerschip ter wereld, wordt vrijdag verwelkomd in de haven van Antwerpen. 
Dat meldt het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, dat de goedkeuring gaf voor de komst van het schip van 399 meter lang en 59 meter breed.
De Mary Maersk behoort tot de nieuwe EEE-klasse van de Deense reder Maersk. Het gaat om schepen met een capaciteit van 18.000 TEU.

"Voortbouwend op de ervaring met vorige megacontainerschepen heeft de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit vandaag haar principiƫle goedkeuring gegeven" voor de proefreis.

Het containerschip wordt vrijdag om 10 uur verwacht aan het loodsstation Wandelaar met een diepgang van 13,5 meter. Het zal om 17 uur aan de PSA-terminal van het Deurganckdok te Antwerpen afmeren. Na het beƫindigen van de losoperaties zal het schip zaterdag terug vertrekken.

Zaterdag nog verwelkomde de haven van Antwerpen voor het eerst een containerschip met een diepgang van 15 meter, de Emma Maersk. Die heeft een capaciteit van 15.500 TEU.

Bron:demorgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten