maandag 23 september 2013

Huts trakteert dokwerkers met havendag.

Fernand Huts, topman van Katoen Natie, trakteerde havenarbeiders zaterdag op pannenkoeken en wafels tijdens een bezoek aan dochterbedrijf Logisport. Met de actie wou Huts bewijzen dat er geen havenarbeid in zijn magazijnen wordt verricht.

Fernand Huts werd in gebreke gesteld door de sociale inspectie wegens het niet naleven van de wet- Major, de wet die in het havengebied alle arbeid voorbehoudt aan erkende havenarbeiders. Huts blijkt voor magazijnfuncties in Logisport bedienden aan het werk te stellen. Volgens de vakbonden kan dit niet, aangezien die magazijnen in de havenzone van de wet-Major liggen.
Huts zegt zich niet te willen neerleggen bij de aanpak van de sociale inspectie en zou ook zijn investeringen in de Antwerpse haven stopzetten. Hij hoopt nu steun te vinden bij de dokwerkers zelf door te bewijzen dat er geen havenarbeid verricht wordt in de magazijnen.
Daarom stuurde hij de ‘pannenkoekuitnodiging’ in het kader van de Vlaamse Havendag, die zondag plaatsvond. Wie zijn werkboek meebracht, kreeg na het bezoek pannenkoeken, wafels en drank aangeboden. “Dit is een beslissing van bazen ondereen, wij kunnen er toch niets aan veranderen”, zegt Lus, de echtgenote van een havenarbeider die al 33 jaar in het vak zit. “We hebben net een rondleiding achter de rug. In dat magazijn wordt geen havenarbeid verricht, dus waarom zouden er dokwerkers moeten worden tewerkgesteld? Geen enkele van de collega’s zou dit werk willen doen. Dit is gewoon een groot distributiecentrum, geen plaats voor havenarbeiders.”
Bron:GVA

1 opmerking:

  1. 33 jaar int vak, dan zou hij toch beter moeten weten inplaats van met Fernandje te gaan verbroederen, hij zal misschien schoon jobke bij katoennatie hebben, maar voor hoelang nog ? FH is ne lepe zenne.

    BeantwoordenVerwijderen