zaterdag 18 maart 2017

Vertegenwoordiger moet Antwerpse haven doen groeien in Centraal- en Oost-Europa

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft begin deze maand een vertegenwoordiger aangesteld voor Centraal- en Oost-Europa. “Vandaag is de haven van Antwerpen nog niet voldoende gekend in deze regio”, klinkt het. De haven wil vooral het spooraanbod versterken.


De vertegenwoordiger zal zich richten op de lokale markt in Tsjechië, Slovakije en Polen, landen die door hun intrede in de Europese Unie economisch aan belang hebben gewonnen.
Volgens het Havenbedrijf is Antwerpen er nog onvoldoende gekend. “Nochtans is de afstand tussen Antwerpen en de Centraal- en Oost-Europese (CEE) landen optimaal voor spoorvervoer”, meldt het Havenbedrijf. “Op langere afstand kan de trein namelijk kostenefficiënt worden ingezet en is het efficiënter en duurzamer dan het wegvervoer.”
Het Havenbedrijf meent dat een “tijdige ontwikkeling van aantrekkelijke intermodale producten de verwachte toename van goederenstromen, zowel in de CEE-regio als in de haven van Antwerpen, moet kunnen opvangen”.
De nieuwe vertegenwoordiger is Martin Hubenak, die in Tsjechië zal zetelen, nabij de Poolse en de Slovaakse grens. “Naast zijn commercieel profiel en relevante expertise in de spoorsector, kan hij ook bogen op een uitgebreide logistieke ervaring, dankzij de functie van logistiek directeur die hij bekleedde bij Vitkovice Steel, een van de belangrijkste staalproducenten in Tsjechië.”
Later dit voorjaar stelt het Havenbedrijf nog een vertegenwoordiger aan voor Oostenrijk en Hongarije.
Bron: GVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten