zaterdag 23 juli 2016

Paul Valkeniers: Maritieme Man van het Jaar 2016

De leden van ESPA (Vlaamse Vereniging van Maritieme en Logistieke Journalisten) hebben beslist Paul Valkeniers te verkiezen als Maritieme Man van het Jaar. De uitreiking zal in het najaar plaats vinden.
Paul Valkeniers werd verkozen omwille van de serene manier waarop hij Cepa – Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen – omgevormd heeft tot een performante dienstverlener voor de Havengemeenschap. Hij wordt gewaardeerd voor de wijze waarop hij stapsgewijs met alle belangengroepen de arbeidsveiligheid in de haven heeft verhoogd en daardoor het aantal arbeidsongevallen heeft verminderd.  
Hij heeft ontegensprekelijk bijgedragen tot de modernisering van de havenwerking. Hij heeft in aanzienlijke mate bijgedragen om de sociale rust in de haven te bevorderen, zelfs en vooral in tijden van grote uitdagingen zoals het dossier van de Europese ingebrekestelling.
De Maritieme Award  wordt al uitgereikt sinds 1972. Toen werd als eerste havenschepen Leo Delwaide sr. tot Maritieme Man van het Jaar uitgeroepen. 
Later ontvingen ook o.a. Walter Osterrieth, Jos Chabert, Eliane Achten, J.J. Westerlund, Eddy Bruyninckx, Marc Van Peel, Fernand en Karine Huts deze onderscheiding. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een erepenning die de god Scaldis voorstelt en de Scheldebron in Frans Vlaanderen.
Bron: Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten