vrijdag 24 juni 2016

Voorzitter ABVV Antwerpen opgepakt aan stakingspiket in Antwerpse haven

Aan een stakingspiket op de Scheldelaan is deze ochtend Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt opgepakt. De politie wilde daarmee een blokkade verhinderen. ABVV reageert scherp, de politie rechtvaardigt het optreden. Er staat trouwens ook een piket aan de A12-uitrit in Zandvliet.
De ABVV roept vandaag op tot een nationale staking. Aan de Scheldelaan in Antwerpen verzamelden militanten autobanden en hout voor een stakingspiket. Op het kruispunt Scheldelaan-Oosterweelsteenweg is Antwerps ABVV-voorzitter Bruno Verlaeckt opgepakt, nadat de politie had verzocht de blokkade te verwijderen. Ook een militant is meegenomen door de politie.
Ondertussen is de politie ter plaatse en zijn de brandende autobanden geblust met het waterkanon. De brandweer verleent hierbij assistentie. Ook op andere plaatsen zorgt de politie voor een vrije doorgang van het verkeer, maar de piketten verplaatsen zich. Zo was er rond 8.30u nog een blokkade aan het uitritten-complex Zandvliet, aan de A12.

De situatie is nu rustig. ABVV-topman Rudy De Leeuw reageert wel boos op Twitter en eist de onmiddellijke vrijlating van Verlaeckt. ABVV kwam ook met een officiĆ«le reactie: “Het ABVV verwerpt dit driest ingrijpen van de Antwerpse ordemacht en eist de onmiddellijke vrijlating van Bruno Verlaeckt. Het stakingsrecht is een recht en daar kan niet aan getwijfeld worden.” Ondertussen reageert ook de politie, met de stelling dat ze het blokkeren van het verkeer in de haven niet kan tolereren.





Bron: GVA




Geen opmerkingen:

Een reactie posten