zondag 22 februari 2015

Agressieve dokwerkers: “Wij moesten van de vakbond!”

Vier meneren van de Antwerpse, oranje knokploeg die vorig jaar Brussel op stelten zetten, moesten voor de correctionele rechtbank verschijnen. Ze hadden wel een straf verhaal.
Wat in november in Brussel een vreedzame betoging moest worden, ontaarde in een waar slagveld. Brusselse agenten, die zwaar onbemand waren, kregen serieus 'oep hun bakkes'. De geweldenaren zouden voornamelijk Brusselaars en Walen zijn, maar de Antwerpse dokwerkers waren onmiddellijk de kop van jut. De ebola van België, allemaal de schuld van Bart De Wever volgens de Brusselse burgemeester.

Wie er allemaal ook mee geknokt heeft, vier Antwerpse havenarbeiders konden uiteindelijk geïdentificeerd en aangeklaagd worden. Twee van hen, Peter en Didier, waren het er over eens dat de vakbond hen opgehitst had: “Ze hebben ons gezegd dat we onze stem moesten laten horen en dat het harde actie mocht zijn.” 



De vakbondslui zouden hen naar de eerste linie gestuurd hebben, daar waar de rellen reeds volop aan de gang waren. Samen met ene Simon smeten ze stenen naar de arm der wet en Didier, die stampte dan ook nog eens een politiemotor omver. Een motor die later door nog een ander in de fik gestoken werd.

Het Brusselse parket was niet mals voor de onverlaten. Voor Didier werd er een gevangenisstraf van vijftien maanden gevorderd, voor Peter en Simon ofwel een jaar met uitstel ofwel een werkstraf. De zaak van de vierde beklaagde, Filip, werd uitgesteld. Men kon het maar niet eens geraken over zijn foto's die in het dossier zitten. Op 19 maart zal de Brusselse rechter een uitspraak doen.


Bron: Clint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten