woensdag 24 december 2014

Reuzegrote kraan moet Havenhuis mee vorm geven

Half januari start de aannemer van het nieuwe Havenhuis, naast de Mexicobrug, met de montage van de stalen structuur die boven het bestaand gebouw komt. De voorbereidingen van deze spectaculaire (hijs)werken zijn nu aan de gang. 

Er is gestart met de opbouw van de 90 meter hoge kraan van 1.250 ton die de zes stalen modules waaruit de structuur is opgebouwd, zal hijsen. Om de hijswerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren zal de Mexicostraat de komende dagen geregeld tijdelijk worden afgesloten van aan het kruispunt met de Siberiastraat tot net voor de Mexicobrug.


De stalen structuur is verdeeld in zes modules die ongeveer 50 meter lang, 20 meter breed en 6 meter hoog zijn. De eerste module weegt ongeveer 317 ton en wordt vanaf 12 januari omhoog gehesen. De juiste datum en uur zijn moeilijk te voorspellen aangezien de planning afhankelijk is van het weer, voornamelijk dan van de windsterkte. 

Vanaf 19 januari volgen de andere modules, die tussen de 170 en 265 ton wegen. De modules worden per ponton vanuit de werkhuizen van Victor Buyck Steel Construction in Wondelgem aangevoerd. Vanaf 12 januari worden de modules met een tussentijd van één week aangevoerd en gemonteerd, zodat het einde van de montage voorzien is voor eind februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten