woensdag 16 april 2014

Azië lonkt naar Opelgronden

Vlaanderen en de haven gaan op zoek naar één grote concessiehouder voor de voormalige Opelgronden aan de Noorderlaan. Aziatische producenten van elektrische en hybride wagens toonden eerder al interesse.
Maandag werd de knoop eindelijk doorgehakt. Na jaren van oeverloos gehakketak bereikten General Motors, het Antwerps Havenbedrijf en de Vlaamse regering een akkoord. Het Havenbedrijf koopt de onbenutte gronden aan de Noorderlaan, de 96 hectare kunnen nu ontwikkeld worden voor industriële activiteiten.
Er wordt wereldwijd gezocht naar geïnteresseerde partijen, maar minister-president Kris Peeters heeft alle bedrijven laten contacteren die al interesse toonden voor de gronden. "Het gaat om drie Indische en twee Chinese bedrijven, en verder was er ook interesse vanuit Japan, Maleisië, de Verenigde Staten en Europa. We gaan nu na of die interesse er nog steeds is", zegt Peeters.
"Deze bedrijven zitten voornamelijk in de autosector, en dan vooral die van duurzame en ecologische voertuigen, zoals elektrische en hybride wagens. Het Japanse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van batterijen voor elektrische voertuigen."
Het creëren van tewerkstelling staat centraal in de zoektocht. "Onze eerste doelstelling blijft om op de site een industriële activiteit te ontplooien. En dan liefst door één grote speler, die het volledige terrein gebruikt. Zo is het effect op werkgelegenheid maximaal."
"Het moet een innovatief en duurzaam project zijn, waar Antwerpen trots op kan zijn. We willen een nieuw Opel-scenario tot elke prijs vermijden", besluit de minister-president.
Bron:GVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten