woensdag 12 maart 2014

Honderden boze dokwerkers aan poorten Katoen Natie

In de Waaslandhaven is een protestactie van de havenbonden aan de gang tegen het personeelsbeleid van Katoen Natie. Aan het bedrijf verzamelen 250 havenarbeiders. Er is ook een frituurwagen geplaatst. Katoen Natie houdt ook een tegenactie. 
De havenvakbonden vinden dat directeur Fernand Huts van Katoen Natie het havenstatuut voor dokwerkers schendt en zijn ludiek aanwezig aan logistiek centrum Loghidden City van Katoen Natie. Ze. De actie komt er na maandenlang getouwtrek over het inzetten van bedienden op terreinen waar normaal alleen havenarbeiders mogen werken.
Katoen Natie heeft de poorten waar wordt geprotesteerd, laten afsluiten en voert ook een opvallende tegenactie. Zeventig mensen van het bedrijf verzamelen onder de spandoeken 'Logistiek is geen havenarbeid'. De vakbonden intussen hangen bh's op, als symbool voor de verwerking van kleine pakketten, een taak die in het logistiek centrum door bedienden wordt uitgevoerd. Er is ook privébewaking aanwezig, opgevraagd door Katoen Natie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten