donderdag 7 november 2013

Huts vindt luisterend oor bij Kallas.

Fernand Huts, voorzitter van de groep Katoen Natie, is ontvangen door Siim Kallas, Europees Commissaris voor Transport en vice-voorzitter van de Europese Commissie.

Huts was door de Estse EU-Commissaris uitgenodigd op instigatie van de Estse minister van Economie, Juhan Parts. Deze was onlangs bij KTN op bezoek. De groep heeft zopas de tweede fase ingehuldigd van zijn op de Russische markt gerichte distributiecentrum in Tallinn.

Volgens Huts was Kallas, die verantwoordelijk, is voor het Europese havenbeleid, zeer geïnteresseerd in de gang van zaken in de haven van Antwerpen en de organisatie van de havenarbeid. De KTN-voorzitter heeft naar eigen zeggen de Commissaris gewezen op de tegenstrijdigheden tussen de afbakening van het havengebied en dat van de zone waarin de Wet-Major van toepassing is en tussen het toepassingsgebied van de wet in Antwerpen en in Gent. 

Hij wees ook op het feit dat de Belgische Post, die haar sorteercentrum pal in het Antwerpse havengebied heeft gevestigd, zogezegd met ambtenaren mag werken terwijl voor de logistieke activiteiten van KTN de voorwaarden van havenarbeid worden geëist.

Kallas was volgens Huts ook goed op de hoogte van de vergelijkbare activiteiten in het dc van Nike in Laakdal. “Hij heeft mij gezegd dat ik op zijn sympathie mocht rekenen”, aldus Huts.

Bron:Trends

Geen opmerkingen:

Een reactie posten