donderdag 21 november 2013

De Coninck moet dossier havenarbeid uit impasse halen.

Volgende week maandag ontvangt federaal minister van Werk Monica De Coninck de vertegenwoordigers van havenwerkgevers en vakbonden om over de havenarbeid te praten. 

De kans lijkt steeds kleiner dat er nog in deze legislatuur een doorbraak komt in dit dossier.

De onderhandelingen over de modernisering van de havenarbeid zitten diep in het slop, zo bevestigen verschillende bronnen. 

Enkele weken terug kwamen de vertegenwoordigers van de werkgevers met voorstellen die door de bonden even snel weer van tafel werden geveegd. De werkgevers besloten daarop weg te blijven van de twee volgende geplande vergaderingen.

Het 'njet' van de bonden versterkt het gevoel bij vele werkgevers dat de werkgroep eigenlijk “contraproductief” dreigt te worden, onder meer omdat ook het lokaal overleg lamgelegd wordt zolang er over de aanpassing van de wet-Major onduidelijkheid bestaat.


De betrokken partijen worden maandag bij De Coninck verwacht om verslag uit te brengen over de stand van zaken in het dossier. De bal ligt dus in het kamp van de minister van Werk. Zij staat volgens een van onze bronnen voor “een ongelooflijk moeilijke opdracht”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten