zaterdag 5 oktober 2013

Overleg met havenvakbonden en Huts over Logisport.

De havenvakbonden hebben vanochtend tijdens een overleg met Fernand Huts, de topman van Katoen Natie, samengezeten over de kwestie rond Logisport. De bonden willen samen met de Katoen Natie-baas naar oplossingen zoeken. Huts vroeg enige bedenktijd.

In de discussie over de al dan niet verplichte inzet van havenarbeiders bij Logisport, zaten de bonden een uurtje samen met de topman van het moederbedrijf. "De bonden stelden dat alles als vallend onder wet-Major beschouwd moet worden. Ze zeiden ook een bezoek aan andere bedrijven te zullen brengen", aldus Huts. Hij vroeg ook nog naar de precieze definitie van logistieke arbeid. "Daarbij verwezen ze me door naar CEPA, maar de raad van bestuur en de directie zeiden geen interesse te hebben in een bezoek."

De bonden zelf boden aan om mee na te gaan hoe Huts zich in regel kan stellen. "We hebben een aantal zaken besproken en voorgesteld," zegt ABVV-secretaris Marc Loridan over het "verkennende gesprek". Over eventuele onregelmatigheden omtrent havenarbeid bij andere bedrijven stelt Loridan dat Huts constant naar andere firma's wijst. "Als hij inderdaad een aantal kleinere firma's aanwijst, dan gaan we dat verder bekijken. Maar we zijn nu bezig om over Logisport te onderhandelen. Wanneer het uitkomt, zullen we verder gaan."

"Elk bedrijf heeft zijn eigenheden," vult zijn collega van ACV Joris Kerkhofs aan. "We trachten alle bedrijven te bekijken. Het verschil is dat Logisport al drie keer in het ongelijk is gesteld door de sociale inspectie." Huts vroeg en kreeg bedenktijd om zijn aanpak verder te bekijken. Een concrete datum is echter niet vastgelegd.


Bron:Hln

Geen opmerkingen:

Een reactie posten