woensdag 8 mei 2013

Studie over havenarbeid gaat in première.


Het grootscheeps onderzoek naar havenarbeid in de Europese Unie wordt volgende week dinsdag in première voorgesteld tijdens een studiedag aan de Universiteit Gent.

De omvangrijke studie is een bouwsteen voor het nieuw Europees havenbeleid, dat nog voor de zomer zal worden bekendgemaakt, zegt het havenrechtcentrum Portius, dat de organisatie van het gebeuren op zich neemt. 

In de studie zijn voor alle Europese zeehavens het statuut van werkgevers en werknemers, de toegang tot de arbeidsmarkt, de aanwervingsstelsels, de opleidingen en de veiligheidsnormen in kaart gebracht. Die informatie wordt ook gekaderd met historische achtergronden, wetgeving, structuren en statistieken.

Het rapport inventariseert ook de knelpunten die werkgevers, werknemers en havenbesturen ervaren en de internationale en Europese juridische randvoorwaarden waaraan nationale systemen moeten voldoen.

Tijdens de studiedag komen naast professor en Portius-voorzitter Eric Van Hooydonk ook vertegenwoordigers van de Europese Commissie en van de Europese sectororganisaties aan het woord, evenals de Belgische europarlementariërs Philippe De Backer en Kathleen Van Brempt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten