dinsdag 7 mei 2013

Schotse kustwacht zoekt vermist Nederlands schip


De kustwacht van het Schotse Aberdeen is op zoek naar een Nederlands schip met drie Nederlandse opvarenden. Het vaartuig vertrok twee weken geleden van de kust van Schotland, maar kwam niet aan op de plek van bestemming in Noorwegen. Het schip had daar op 22 april moeten zijn.
Het gaat om het schip de Warnow, meldden Britse media. De Schotse kustwacht heeft een dringende oproep gedaan om informatie over de boot. Op Facebook laat een contactpersoon aan de wal weten dat de Noorse kustwacht 17 april het signaal van de gsm van de kapitein heeft opgepikt. Hij zou toen zeekaarten hebben gedownload.

De Warnow verliet op 15 april de haven van Stonehaven. De kustwacht van Aberdeen kreeg gisteren een telefoontje uit Nederland van iemand die zich zorgen maakte over de opvarenden. De Nederlandse kustwacht is op de hoogte van de zoekactie.

De Warnow kwam al eerder in de problemen: op 23 maart moest de omgebouwde loodsboot worden gered voor de kust van het Engelse Whitby. Het schip kampte toen in zwaar weer met motorproblemen en een uitgevallen besturing. Twee Britse reddingsboten sleepten het schip bij harde wind en metershoge golven naar veilige haven.
Vanuit een Engelse haven is het schip naar Stonehaven gevaren, waar vijf bemanningsleden van boord zouden zijn gegaan. Het schip heeft geen satelliettelefoon aan boord en kan alleen via de marifoon met andere schepen en havens in de buurt contact maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten