vrijdag 14 februari 2020

Containerschip 'Maersk Tema' gekaapt voor Nigeria


De 'Maersk Tema', een containerschip van 5.380 teu is deze vrijdagmorgen hoogstwaarschijnlijk in de handen van piraten geraakt voor de kust van Nigeria. In die regio is de jongste maanden een opmerkelijke stijging van het aantal kapingen genoteerd.

Het containerschip 'Maersk Tema' zou voor de kust van Nigeria gekaapt zijn door piraten. Dat meldt Tradewinds deze middag. 'Maersk Tema' (5.466 teu) is een schip uit 2015 dat door Maersk wordt gehuurd van de Amerikaanse eigenaar Oaktree Capital voor een gezamenlijke lijndienst met CMA CGM tussen het Midden-Oosten, India, Zuid- en West-Afrika. Het schip wordt beheerd door de Schultegroep.
Volgens de gegevens die te vinden zijn op 'MarineTraffic' bevond de 'Maersk Tema' zich vanochtend op zee voor Nigeria en vertraagde het plots van bijna 20 knopen naar nul. Daar zouden de piraten met twee bootjes aan boord van het schip zijn gekomen. Het incident vond ongeveer 170 nautische mijlen ten zuidwesten van Bayelsa plaats.
De 'Maersk Tema' is een containerschip van het bouwjaar 2015 met een capaciteit van 5.380 teu. Volgens Shippingwatch bevestigt de Schultegroep intussen het incident met een mededeling. Het bevestigt nog niet formeel dat er sprake is van een kaping.
"We kunnen bevestigen dat het door BSM beheerde schip, Maersk Tema, werd benaderd door twee scheepjes in de Golf van Guinee. De bemanning volgde het noodprotocol. BSM heeft dit incident gemeld aan het Guinea Anti-Piracy Reporting Centre en werkt samen met alle relevante maritieme autoriteiten in de regio."
In de Golf van Guinee, is het aantal piratenaanvallen het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen.

Bron:Flows






Geen opmerkingen:

Een reactie posten