vrijdag 14 februari 2020

Primeur: Bolloré Logistics lost langste windmolenbladen van Benelux

Behandeling windmolenbladen 74,50 meter lang
Het team Industrial Projects van Bolloré Logistics heeft met succes zes windmolenbladen van elk 74,5 meter lang in de haven van Antwerpen gelost. Met die opdracht haalt de groep een primeur binnen. De wieken zijn de langste exemplaren in de Benelux.


De wieken van 74,5 meter lang met een rotordiameter van 149 meter zijn de eerste van een nieuwe generatie windturbines in de Benelux. De 6 wieken zijn onderdeel van 2 windturbines die 20 à 25 miljoen KWh per jaar zullen produceren. Dat is voldoende krachtcapaciteit om 8.000 gezinnen stroom te leveren. 
De zes windmolenwieken werden eerder deze maand voor het eerst gelost in de haven van Antwerpen voor een Europese klant uit de sector van de industriële projecten. 
Twee Gottwald kranen van 100 ton waren nodig om het schip te lossen. De partner in de Antwerpse haven met wie Bolloré Logistics het lossen van de wieken heeft gedaan, is Rollit Cargo.
Met twee 40-ton-reach-stackers is Bolloré Logistics erin geslaagd om de wieken op een Dolly transport te laden. Het uitzonderlijke transport is daarop vertrokken naar de Nederlandse windmolensite Heibloem. 
Bolloré Logistics Belgium blikt zeer verheugd terug. "Niet alleen voor ons team, maar ook voor de haven van Antwerpen is dit groots voor het breakbulksegment. We zijn de eerste expediteur die deze nieuwe generatie van windmolens heeft behandeld", vertelt Industrial Projects Business Development Manager Jo Deblecker. 

Bron:Flows

Geen opmerkingen:

Een reactie posten