maandag 27 oktober 2014

Autoschip blijft rondjes varen vanwege ebola-alarm

Het autoschip Grande Sierra Leone van Grimaldi Lines is het voorbije weekend een dag verloren omdat het voor de Belgische kust in quarantaine werd geplaatst: een vals alarm omdat ... het gezondheidsdocument niet was afgeleverd.
De geel-witte autoschepen van Grimaldi zijn al jaren een vertrouwd beeld in de Antwerpse haven: sinds jaren hebben ze hun vaste stek achteraan in de Waaslandhaven in het Verrebroekdok. 
Dit weekend liep het echter, met de toenemende spanning rond het ebola-virus, fout. Op terugreis van West-Afrika, na nog een aanloop in de Theemshaven Tilbury, zette het 211 meter lange en 32 meter brede schip in de nacht van vrijdag op zaterdag koers naar Antwerpen. Rond 8.30u kwam de West-Vlaamse zeeloods S.W. aan boord om het schip volgens de normale routine tot bij Vlissingen te brengen .
Dat was echter buiten de autoriteiten gerekend. De scheepsagent in Antwerpen bleek immers geen gezondheidsdocument ingediend te hebben. En risico’s worden er nu niet meer genomen. Urenlang moest het schip voor de kust rondjes varen.
Bron:GVA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten