woensdag 29 oktober 2014

Katoen Natie neemt belang van meer dan vijf procent in netbeheerder Elia

Katoen Natie, de logistieke groep van ondernemer Fernand Huts, is voor meer dan vijf procent aandeelhouder geworden van hoogspanningsnetbeheerder Elia. Met de aankoop wordt Katoen Natie de grootste privéaandeelhouder van het beursgenoteerde Elia.

"Deze participatie past in de strategie van de groep om haar energie-activiteiten verder uit te bouwen en de groep verder op te schuiven in de richting van een technologisch ingenieursbedrijf", klinkt het in het persbericht van de groep. Die had tot nog toe voornamelijk logistieke ambities had, maar investeerde bijvoorbeeld reeds in onder meer zonnepanelen op haar magazijnen.

Katoen Natie noemt Elia een bedrijf "met groot potentieel op voorwaarde dat de aandeelhouders de visie van internationalisatie volgen en hiervoor de nodige kapitaalsverhogingen willen onderschrijven".

"Wij zijn geen ruziemakers", stelt Huts gerust in de zakenkrant De Tijd. De topman eist ook geen bestuurszitje op. "Maar als Elia vindt dat Katoen Natie een meerwaarde kan bieden, zullen we de meest geschikte persoon afvaardigen. En dat zal zeker niet Fernand Huts zijn", klinkt het.

Volgens De Tijd zou de investering aan de huidige koers goed zijn voor ruim 120 miljoen euro. Bij Elia bevestigt men dat Katoen Natie een aandeel van 5,21 procent heeft verworven, nadat de groep eerder al in het bezit was van een kleiner aandeel.
Bron:HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten