woensdag 26 maart 2014

Europa neemt Belgische havenarbeid op de korrel.

De Europese Commissie heeft ernstige vragen bij de manier waarop BelgiĆ« de wet-Major over de havenarbeid toepast en zal ons land daarover vrijdag formeel in gebreke stellen, zo meldt de ‘Tijd’.

Die stap zou er komen na de klacht van Fernand Huts, de baas van Katoen Natie, tegen BelgiĆ« in het raam van het conflict rond het statuut van de werknemers in zijn Antwerpse logistieke vestiging Logisport. 
Huts spreekt van ongelijke behandeling omdat het overheidsbedrijf Bpost in zijn vestiging in het Antwerps havengebied geen havenarbeiders inzet.  Er zijn nog drie bedrijven die  anoniem  de wet- Major hebben aangeklaagd

De wet-Major verplicht bedrijven in het havengebied te werken met erkende havenarbeiders voor alles wat onder de noemer havenarbeid valt. De huidige regering beloofde een modernisering van de havenarbeid. 
Bonden en werkgevers onderhandelen daarover al geruime tijd samen met federaal minister van Werk Monica De Coninck. Vandaag staat een persconferentie gepland waar de conclusies van de werkgroep over de actualisering van de havenarbeid worden voorgesteld.
Bron: De Knack

Geen opmerkingen:

Een reactie posten