woensdag 21 augustus 2013

Voedselinzameling voor chinese bemanning op schip in Antwerpse haven.


De Nationale Koninklijke Beweging Beveren-Waas roept op om niet-bederfelijk voedsel in te zamelen voor de bemanning van een vrachtschip dat al vier maanden vast zit in Antwerpen omdat de rederij zo goed als failliet is. Er zijn nog 11 mensen aan boord, ze hebben al twee maanden geen loon meer gekregen.
Het schip, de Ladybug, ligt aan het Deurganckdok. De lading bestaat uit tweedehands auto's en vrachtwagens.

"De bemanning zit al 14 maanden aan boord en zou geen loon meer ontvangen, en heeft nog wat proviand aan boord tot eind augustus," klinkt het. "Vandaar onze oproep om deze mensen een hart onder de riem te steken en hen te voorzien van een nieuwe voorraad voedsel voor begin september."

De NKB voorziet daarom een inzamelpunt in de Dijkstraat in Melsele. Alle niet-bederfelijke voedingswaren zijn er welkom. Winkeluitbaters en tuinbouwers mogen ook verse groenten en fruit schenken. Op verzoek worden bepaalde goederen ook aan huis opgehaald.

1 opmerking:

  1. Er word voor deze bemanning ook in Antwerpen voedsel verzameld. Wat u kan missen is welkom op het ACV Transcom kantoor op de Entrepotplaats 12 te Antwerpen. En dit tijdens de kantooruren.

    Wij hopen vooral op niet bederfbare waren of eten die niet direct in een frigo moet worden bewaard.

    Alvast bedankt voor jullie medewerking!

    BeantwoordenVerwijderen