vrijdag 21 februari 2020

Fast Lines start maandelijkse dienst Antwerpen-Ierland

"Fast Sam" in de Berendrechtsluis

Op 12 of 13 maart, afhankelijk van hoe het wil vlotten met het beladen van het schip, plant Fast Lines een eerste afvaart vanuit Antwerpen naar de Fast Lines-terminal in het Ierse Drogheda. Yvan Vlaminckx, directeur van Fast Lines Belgium: "We bieden een maandelijkse lijndienst aan, waarbij we de lading zelf lossen en stickeren voor de klant. Als die dat wenst, organiseren we ook de uitlevering." 

Weg van Britse route

Fast Lines mikt op klanten die relatief kleine ladingen breakbulk verschepen naar Ierland. Een van de eerste klanten van de nieuwe lijndienst verscheept bijvoorbeeld bouwmaterialen. "Tot voor de brexit ging die lading over de weg, via het Verenigd Koninkrijk, richting Ierland", zegt Vlaminckx. "Veel breakbulkklanten willen van die Britse route af. Voor hen is het van belang dat de goederenflows constant blijven. De brexit baart zorgen over de continuïteit van de goederenstromen." 
Ook vanuit de staalindustrie is er al interesse, weet Vlaminckx. Als de dienst een succes wordt, kan de frequentie van de afvaarten richting Ierland worden opgedreven. Bij rustige zee duurt de overtocht ongeveer twee en een halve dag. 
Bron:Flows

Geen opmerkingen:

Een reactie posten