zaterdag 17 mei 2014

Antwerps Havenbedrijf nu officieel eigenaar van Opel-site.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen is nu officieel eigenaar van de Opel-site, de voormalige fabrieksterreinen van General Motors in de Antwerpse haven. 
Vrijdagnamiddag zijn de nodige handtekeningen onder de verkoopsovereenkomst gezet. Het is de bedoeling om de ganse site te valoriseren door ‘maakindustrie’ aan te trekken.


Maandagavond had de raad van bestuur van het Havenbedrijf de aankoop van het 96 ha grote terrein goedgekeurd. Nu kan de inspectie van de fabrieksgebouwen starten, alsook de sanering van de vervuilde stukken grond. Nadien worden de terreinen aan de markt aangeboden.
“Wanneer de marktbevraging kan worden opgestart, is momenteel moeilijk te voorspellen. Dat zal afhangen van hoe snel de vervuilde grond kan worden aangepakt, wat nog met OVAM moet besproken worden. Onze ambitie is in het najaar de terreinen in de markt te zetten,” zegt Annik Dirkx, woordvoerster van het Havenbedrijf.
“Het uitgangspunt is het vinden van een nieuwe, waardevolle invulling van de terreinen en daarbij wil het Havenbedrijf niet over één nacht ijs gaan. Tijdens deze zoektocht zal de reconversiegroep die door minister-president Kris Peeters is opgericht, een adviesverlenende rol blijven vervullen,” zegt ze.

“De voormalige fabrieksterreinen vormen een unieke site in het hart van de Antwerpse haven. Dergelijke terreinen zijn van onschatbare waarde aangezien ze de zelden geziene mogelijkheid bieden tot het aantrekken van nieuwe industrie,” zo klinkt het. In dit geval gaat de voorkeur dus naar een vorm van maakindustrie.
“De focus op de integrale ontwikkeling is ingegeven vanuit de idee dat dergelijke oppervlakte in het hart van een groot industrieel en maritiem complex uniek is. Daarom zal elk project dat wordt aangeboden, beoordeeld worden vanuit de toegevoegde waarde die gecreëerd wordt voor de regio,” aldus Dirkx tot slot.
Bron: Trends.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten