donderdag 19 september 2013

Huts voert grote comedy show op.



De socialistische, christelijke en liberale bonden stellen dat topman Fernand Huts van Katoen Natie via de media een grote comedy show opvoert.
Bij een sociale inspectie werd vastgesteld dat Logisport, een dochterbedrijf van Katoen Natie, geen officieel erkende havenarbeiders inzet. Logisport is gelegen in het havengebied en specialiseerde zich in het verzenden van pakjes naar winkels en particulieren.
Huts wil bij Logisport geen havenarbeiders inzetten, omdat die volgens hem 25% duurder zijn dan de mensen die hij nu in dienst heeft. 

De bonden wijzen er op dat er binnen het contingent havenarbeiders ook een afzonderlijke groep van een duizendtal mensen is voor logistiek werk, waarvan de uurkost 30% lager is dan die van de gewone havenarbeiders. De liberale vakbond stelt voor dat Huts zijn werknemers regulariseert door van hen officieel logistieke havenarbeiders te maken. 

Volgens Marc Loridan van de socialistische Belgische Transportarbeidersbond wil Huts de bonden bij Logisport buiten houden, omdat hij ze te machtig vindt. Het valt Loridan ook op dat er bij Logisport veel met werknemers met een interimcontract gewerkt wordt. 

Intussen heeft Huts via advertenties in Belgische kranten alle havenarbeiders en hun familie uitgenodigd om dit weekend een kijkje te komen nemen bij Logisport. Dokwerkers die hun werkboekje laten zien, worden er zaterdag getrakteerd op pannenkoeken, wafels, smoutebollen en drank.

Bron:Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten