woensdag 8 mei 2013

Katoen Natie neemt Antwerpse stouwer ABES over.


Katoen Natie heeft alle aandelen van de stukgoedstuwadoor ABES overgenomen. De groep heeft nu vier terminals in de Antwerpse haven.

Tevens is een Ford-fabriek in de VS en een stouwer in Rouen overgenomen.De topman van Katoen Natie, Fernand Huts, benadrukte tijdens een persconferentie dat de overname van ABES "getuigt van zijn geloof in de toekomst van de Antwerpse haven". De groep heeft nu vier terminals in de haven. Katoen Natie en Seaport Terminals aan het Vrasenedok, een terminal aan de Kallosluis, Riga Terminals aan het vierde havendok en nu dus ABES aan het vijfde havendok.

Volgens Huts zullen de activiteiten onder de huidige bedrijfsnaam worden verdergezet en blijjft ceo Yvan Hollanders en het huidige management de dagelijkse leiding waarnemen. Het personeel, zo'n 200 mensen, blijft op post en zal nauw samenwerken met het nabij gelegen magazijn van Katoen Natie.

ABES behandelde in 2010 meer dan 3 miljoen ton en realiseerde een omzet van 26 miljoen euro. Dit brengt de totale omzet van Katoen Natie in de Antwerpse stukgoedsector op 60 miljoen euro. Dat is grosso modo 5% van de totale omzet. 

Huts kondigde tevens aan dat hij de ex-fabriek van Ford in de haven van Norfolk (VS) heeft overgenomen. Hij wil de site omvormen tot een hub voor de import, de opslag en de distributie van petrochemische goederen uit het Midden Oosten. Dat is een investering van in totaal 20 miljoen euro.

De honger van Katoen Natie was daarbij niet gestild. Huts kondigde tevens de acquisitie aan van roll Manutentions Services langs de Seine nabij Rouen. Daar heeft hij al een stouwerij en een logistiek park in aanbouw. Het gefusioneerde bedrijf wordt een groot logistiek centrum dat tot 255.000 m² kan worden uitgebreid.
Huts waarschuwde dat, wanneer de sociale rust in de Franse havens zal zijn teruggekeerd, de Seinevallei een geduchte rivaal kan worden voor de logistieke centra in Vlaanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten