woensdag 8 mei 2013

Haven van Hamburg heeft meer projecten dan geld.


Hamburg komt 444 miljoen euro tekort om alle infrastructurele projecten in de haven die tot 2018 op het programma staan, uit te voeren.


Vanaf 2015 moet bijna het hele beschikbare budget naar onderhoud en hoogwaterbescherming. Voor nieuwe investeringen in de haven is dan nog slechts 80 miljoen euro beschikbaar. Dat heeft de senaat van Hamburg bekendgemaakt, na een verzoek van de oppositie.

Hamburg heeft de komende jaren een aantal grote projecten op stapel staan, zoals de uitdieping van de Elbe (190 miljoen euro), de bouw van de nieuwe Kattwykbrücke (195 miljoen euro) en de uitbreiding van de haven naar het westen (265 miljoen euro). 

De gedeeltelijke privatisering van overslagbedrijf HHLA leverde Hamburg in 2007 een bedrag van 1 miljard euro op. Daarvan is nog 330 miljoen over. Verder krijgt Hamburg Port Authority (HPA) jaarlijks 100 miljoen euro uit de begroting van Hamburg en 24 miljoen van de bondsregering.

Volgens de voor de haven verantwoordelijke senator Frank Horch is het gat in de begroting wel "theoretisch", aangezien het verschil in de gecalculeerde kosten en de projectplanning nog kan veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten