maandag 13 mei 2013

Boeren stappen naar Raad van State tegen GRUP Antwerpse haven


In tegenstelling tot de Boerenbond zelf leggen de boeren in het Waasland zich niet neer bij de definitieve goedkeuring van het GRUP voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.

Volgens 'Gazet van Antwerpen' willen ze naar de Raad van State stappen omdat hun eisen helemaal niet zijn ingewilligd. Eerder had Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche geoordeeld dat de ultieme aanpassingen die de Vlaamse regering deed aan het havenuitbreidingsplan, voor meer evenwicht hadden gezorgd. 

Verwacht wordt dat ook de gemeenten Beveren en Sint-Gillis, de actiegroep Doel2020 en het polderbestuur het uitbreidingsplan juridisch zullen aanvechten. 

Volgens Jan Hemelaer, projectleider van het havenuitbreidingsplan, werkt een procedure bij de Raad van State niet opschortend. De eerste werken zouden in het voorjaar van 2014 beginnen in de Wase Prosperpolder Zuid en in de Opstalvallei op rechteroever.

Aangezien er voor de invulling van de Saefthingezone nog studies worden gemaakt, is er voor de onteigening van Doel nog geen haast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten