vrijdag 6 maart 2020

Iconische blauwe watertoren Opelsite gaat met explosie tegen de vlakte


Op zaterdag 7 maart in de namiddag wordt de watertoren op de voormalige Opelsite afgebroken. Met springstof wordt de grote blauwe bol, die als een baken in de haven gold, omgelegd. De toren wordt daarna verder ontmanteld en opgeruimd.

De sloopwerken van de oude gebouwen op de Opelsite gingen al in oktober van vorig jaar van start door de tijdelijke combinatie Aertssen Group-De Meuter. Ondertussen is meer dan 80% van de fabriekshallen en -gebouwen gesloopt. De hele sloopoperatie levert 25.000 ton schroot op en 300.000 ton gewapend beton. Het grootste deel daarvan wordt per schip afgevoerd. De werken om de site bouwrijp te maken, zullen in het najaar van 2020 afgerond zijn.

Explosie

Met een gecontroleerde explosie gaat zaterdag ook de iconische blauwe watertoren tegen de vlakte. Aertssen en De Meuter doen hiervoor een beroep op de gespecialiseerde aannemer Wolf Expert.
Om veiligheidsredenen wordt geen publiek toegelaten en geldt een toegangsverbod op de hele Opelsite. De explosie veroorzaakt trillingen die vergelijkbaar zijn met zwaar vrachtverkeer en zal gepaard gaan met een luide knal die enkele seconden aanhoudt.
Bron:Flows

Geen opmerkingen:

Een reactie posten