donderdag 27 februari 2020

Grootste containerschip ter wereld al begin juni in Antwerpen

De HMM Oslo & HMM Rotterdam ( 23.756 teu)
De leden van THE Alliance hebben hun vaarschema’s voor de maand april opgesteld. Daaruit blijkt dat de ‘HMM Algeciras’ al iets vroeger in de vaart komt als grootste containerschip ter wereld. Dat recordschip wordt nu op 11 juni in Antwerpen verwacht.

Flows meldde begin januari in primeur al dat Hyundai Merchant Marine (HMM) van plan was om zijn gloednieuwe megamaxschepen naar Antwerpen te sturen. Dat nieuws werd een week later bevestigd door de leden van THE Alliance, die HMM in april als nieuwe partner verwelkomen.
De twaalf nieuwbouwschepen van HMM zullen allemaal ingeschakeld worden in de FE4 Service tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Twee weken geleden werd duidelijk dat de zeven schepen die Daewoo voor HMM aan het bouwen is, een nominale capaciteit van 23.964 teu krijgen. Dat maakt van hen de grootste containerschepen ter wereld.

Eerste maidentrip

De ‘HMM Algeciras’ zal op 25 april als eerste van die recordschepen op maidentrip vertrekken in Qingdao. Na aanlopen in Busan, Ningbo, Shanghai en Yantian zal de containerreus dan koers zetten naar Algeciras, Rotterdam, Hamburg, Antwerpen en Londen. De Noordzee Terminal van PSA mag het recordschip op donderdag 11 juni in de late avond verwachten. Volgens het huidige vaarschema is het de bedoeling dat de ‘HMM Algeciras’ op zaterdag 13 juni rond de middag naar Londen vertrekt.
Twee weken na de ‘HMM Algeciras’ komt de eerste door Samsung Heavy Industries gebouwde megamax voor HMM in de vaart. Deze ‘HMM Oslo’ (foto) heeft een nominale capaciteit van 23.756 teu en wordt op 25 juni voor de eerste keer in Antwerpen verwacht. De maidentrips zullen elkaar in snel tempo opvolgen, want op 9 en 16 juli worden al de ‘HMM Copenhagen’ en de ‘HMM Dublin’ aan Kaai 913 verwacht.

2M

Momenteel hebben de grootste schepen van de Zuid-Koreaanse rederij HMM nog een capaciteit van 13.092 tot 13.154 teu. In het kader van de samenwerking met de 2M-partners Maersk en MSC heeft HMM een aantal van die neopanamaxschepen aan dat duo verhuurd. Maar aan die charters komt nu een einde omdat HMM zich bij de alliantie van Hapag-Lloyd, Ocean Network Express (ONE) en Yang Ming aansluit. Maersk zal daarom morgen in China de ‘Maersk Enping’ van 13.092 teu in Nansha aan HMM terugleveren. Het zusterschip ‘Maersk Exeter’ volgt op 14 maart in Shanghai.
De Zuid-Koreaanse carrier zal beide schepen, die het overigens zelf huurt van de Griekse eigenaar Danaos, weer omdopen tot ‘Hyundai Smart’ en ‘Hyundai Speed’. Na de installatie van een scrubber zullen ze eind mei en begin juni opnieuw in de vaart komen. Het duo zal samen met een aantal zusterschepen worden ingeschakeld in de EC2 Service van THE Alliance tussen de Far East en de oostkust van de Verenigde Staten.
Bron:Flows

Geen opmerkingen:

Een reactie posten