vrijdag 28 juni 2013

Katoennatie stuurt deurwaarder naar stakers.

Fernand Huts

Een conflict bij havenbedrijf Katoen Natie is aan het escaleren. Een groep dokwerkers heeft het werk neergelegd omdat een vakbondsvertegenwoordiger geen controles mocht uitvoeren. Maar het bedrijf stuurt nu de deurwaarder op hen af.
Dat meldt Gazet van Antwerpen. Het conflict begon donderdagmiddag toen een ABVV-vertegenwoordiger geen toestemming kreeg om een controle uit te voeren in een hangar. Het personeel vermoedde dat Poolse interimkrachten daar een container aan het lossen waren, iets wat wettelijk niet is toegestaan.
Uit protest tegen het weigeren van de controle weigerden dokwerkers nog verder te werken. Een volgende ploeg sloot zich hierbij aan.
Fernand Huts, de bedrijfsleider van Katoen Natie, toonde geen begrip voor de actie. Hij liet donderdagavond de deurwaarder uitrukken, met een schadeclaim van 15.000 tot 16.500 euro per staker. De vakbonden ABVV en ACV spreken in De Gazet van Antwerpen van ‘oorlog’, en eisen dat de dagvaarding wordt ingetrokken.
Huts werd enkele dagen geleden door vakjournalisten nog gehuldigd als ‘maritieme man van het jaar’. Hij haalde daarbij nog zwaar uit naar het beleid in de Antwerpse haven.

2 opmerkingen:

  1. Handen af van de Wet Major!

    Weerom het bewijs wat voor politiek hier in België gevoerd wordt.
    Recht van staken wordt met deurwaarders ontwricht.
    Neen, je mag staken zoveel je wil! Maar eerst moet je (vakbonden) een stakingsaanvraag indienen en je (stakers/millitanten) mag/mogen werkwilligen de toegang tot het bedrijf niet hinderen of blokades opwerpen.
    "Maritiem Man van het Jaar"? Ne dikke vette klootzak is 't ja... Eéne die over lijken gaat!

    Unite... Together were strong!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Katoen Natie trekt dagvaarding dokwerkers in.
    Het sociaal conflict bij Katoen Natie in de Waaslandhaven dreigt te escaleren. Katoen Natie-baas Fernand Huts heeft elke stakende dokwerker via een gerechtsdeurwaarder een schade eis van 16000 euro bezorgd.
    De vakbonden noemen dat een regelrechte oorlogsverklaring.
    Katoen Natie belooft de schadeclaims in te trekken als de havenarbeiders snel weer aan de slag gaan, maar dat kan de gemoederen er voorlopig niet bedaren.

    BeantwoordenVerwijderen