donderdag 13 juni 2013

Dode in Antwerpse haven door lossen van CO2.


Bij een arbeidsongeval aan het Houtdok in de Antwerpse haven is donderdagvoormiddag één dode gevallen. Enkele bedrijven werden tijdelijk ontruimd. De brandweer had de situatie omstreeks 16 uur onder controle en heeft de ontruimde veiligheidszone weer vrijgegeven.
Het ongeval deed zich omstreeks 11.30 uur voor bij het overladen van CO2 uit een tankwagen bij het bedrijf Wilhelmsen Ships Services in de Kambalastraat. Hierbij kwam een hoeveelheid van de stof vrij. De bestuurder van de tankwagen van een toeleverancier kwam om het leven.
De brandweer kwam onmiddellijk ter plaatse en stelde een veiligheidszone in van 100 meter rondom de plaats van het ongeval. Het personeel van de firma alsook van enkele nabijgelegen bedrijven - in totaal een zestigtal personen - werd preventief geëvacueerd.
De brandweer moest de koolstofdioxide daarna gecontroleerd laten ontvriezen. Het gas houdt geen direct ontploffings- of toxisch gevaar in voor de omgeving zolang het zich niet in een afgesloten ruimte of in grote concentraties bevindt.
Om 16 uur werd beslist om de veiligheidszone weer vrij te geven. Momenteel handelt de brandweer de situatie verder af binnen de bedrijfszone. Alle geëvacueerde personeelsleden kunnen vrijdag opnieuw aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten