woensdag 8 mei 2013

MSC en PSA spijkeren systeem voor afhalen van containers dicht.


MSC Belgium, MSC Home Terminal en PSA Antwerp lanceren een innovatief IT-systeem voor een veilige vrijgave van containers. Het is bedoeld als een extra wapen in de strijd tegen de drugssmokkel.


Het nieuwe instrument werd voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever, die zei dat de strijd tegen de drugshandel niet beperkt mag blijven tot het opsporen van dealers, maar in feite begint aan de andere kant van de wereld.
Ceo Marc Beerlandt van MSC Belgium zei dat het bedrijf geconfronteerd was geweest met mistoestanden op het vlak van verdovende middelen. "Wij hebben al ontradende stappen ondernomen naar ons varend personeel toe", zei hij. "Wat wij nu nog willen realiseren, is het dichtspijkeren van de manier waarop in Antwerpen containers worden afgehaald".
Gedelegeerd bestuurder Jan Van Mossevelde van PSA Antwerp zei dat er pogingen werden ondernomen om de computers van de home terminal te hacken.  MSC en PSA lieten dus een systeem ontwerpen dat de pincodes laat genereren door de computer, zonder menselijke tussenkomst. "Werknemers werden benaderd om de pincodes die nodig zijn voor de vrijgave van de boxen door te spelen. Dat was dus een van de zwakke punten in het oude systeem", aldus Beerlandt, die zich sterk maakt dat er tot nu toe geen enkele container op onrechtmatige wijze van de terminal is weggehaald.
De nieuwe technologie wordt gezien als een troef voor de reputatie van de haven van Antwerpen. MSC en PSA zijn bereid om ze te delen met andere partijen, zowel in de haven van Antwerpen, als in het buitenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten